Sunday, January 04, 2015

Dip n Dip at IOI City Mall Putrajaya




Alhamdulillah, final exam done! :D
Bolehlah iolls blogging dengan tenang, hehe ;)

Last week, kakak sulung & husband bawak kitorang jalan2 ke IOI City Mall, Putrajaya untuk main ice skating. Entri ice skating coming soon ye.. ;) 

Masa otw dalam kereta, aku pun google lah, antara yang membuat aku teruja, ada Dip n Dip! Then aku cakaplah, “Tak pernah makan Dip n Dip lagi, hari tu Kak Ida & adik pergi kat Bangsar tapi tak dapat ikut, huhu” 

Honestly, Dip n Dip adalah 2nd restoran dalam wishlist aku, selepas KL Steamboat Station. Alhamdulillah, KL Steamboat Station dah tercapai, boleh usha kat SINI. :)

Tak tahu pulak Dip n Dip rupanya dah ada banyak cawangan, yang aku tahu kat Jalan Telawi, Bangsar je. Itu pun idokler tersampai-sampai, yang jauh kat Putrajaya ni jugak berjaya ditawan! ;)



Cawangan Dip n Dip yang lain di e@Curve, Damansara dan Sunway Pyramid. 
Sampai je IOI City Mall, tengok dari luar sangat cantik! Rekaannya unik. 
Ceh, cakap macam architecture student je kan :p


Ehsan mr google
IOI ni sangatlah besar. Lenguh jugaklah nak berjalan, tapi ada jugak kedai2 yang tak bukak lagi. Then, kitorang ternampak signboard Dip n Dip. Ingatkan just nak tengok2 je, rupanya betul2 nak makan situ. OMG. I love u kak anna! Hehe :D Jom Jalan2 Makan2 (JJMM) episod 8! :)




Kitorang order DipnDip waffle, waffle stick, crepe, succes, banana milkshake and cappucino. Air mineral jangan dilupa ye, makan manis2 ni mesti nak dineutralkan dengan air mineral. Setiap dish tu korang boleh minta sama ada nak White Chocolate, Milk Chocolate or Dark Chocolate. 


A taste will make u :)
Dip n Dip Crepe
Dip n Dip Waffle (Milk Chocolate)
Dip n Dip Waffle Stick (Dark Chocolate)
succes
Cappucino - sebelum
Cappucino - selepas (try kekalkan dip n dip tu.. :p )
My little sister with her banana milkshake
My little brother yang tak berapa nak litte sangat :p
Bagi chocolate lover macam aku, haruslah kata semua sedaaap! Manis tu memang manis lah, memang rasa nak minum air mineral banyak2.

Sekian sahaja episod Jalan2 Makan2 untuk kali ni, makan je kerjanya kan, exercise nya tidak. Jangan ditanya berapa berat dah naik, haha, sensitive! :p

Lepas ni iolls update pasal ice skating :)

5 comments:

  1. amboi. syoknye makan. meleleh tgk coklat melimpah2.

    ReplyDelete
  2. Sana sini nampak dip n dip..kne masuk wishlist ni..hihi

    ReplyDelete
  3. Askum...saya nak tanya sapa nk bli kasut figure ice skate..good condition. .risport excellence. .size 255..wihte colour..harga boleh runding...kalo nak call no nie...0176548455.

    ReplyDelete