Monday, September 02, 2013

My 21st birthday

Alhamdulillah, tepat 8.31 pagi tadi, genaplah 21 tahun.
Tahun ni sangat gembira sebab dapat menyambut birthday di rumah bersama keluarga terchenta, tambahan pula, puasa n raya pun sebulan di rumah..
Tahun lepas sambut di uni sebab terikat dengan urusan orientasi pelajar baru.
Sedih kemain menangis masa tepon mak ayah, tapi control la kan.. haha..
Actually tu bukanlah 1st time pun sambut bday tanpa keluarga di sisi,
masa form 4, form 5 & asasi pernah je.. Entah kenapa cengeng terlebih, hehehe..

Di kesempatan ini, Fatin ingin mengucapkan terima kasih banyak2 kepada semua kawan yang sudi wish & doakan yang baik2..
Dari ucapan, sms, whatsapp, twitter, fb, instagram, saya hargainya sangat2.. <3
My beloved siblings
My younger brother yang terlebih sweet! :p
Seperti tahun2 lepas, orang yang wish adalah 10% daripada jumlah kawan di fb.
Dari situ, kita nampak, kita ada kawan beratus or beribu pun,
hanya beberapa sahaja sebenarnya yang care pasal kita..

Kepada yang tidak berkesempatan, saya tahu anda doakan saya dari jauh.. *fikirpositif*
comel ayat ni hihi
Tahun ini sambut kat rumah, so tak dapat banyak hadiah, family bagi $$$ *kecingkecingkecing*
Satu-satunya hadiah yang Fatin dapat adalah daripada Dila, my bff since form 2.
Thanks a lot Dila! Love u so much! <3
Buku ini banyak bercerita tentang sahabat
Dila memang tahu bff dia ni ratu keychain ;)
petikan terakhir dalam buku ini yang menyentuh hati, 

Ya Allah, 
tatkala bahang Mahsyar-Mu menjilat tubuh, izinkan kami sama-sama berteduh, 
tatkala mizam-Mu teliti mengira, beratkan neracanya atas setiap jasa, 
naungi kami di sana, berkat kasih kerana-Mu semata
Andai aku layak ke syurga, kupinta dia bersama.

Lagi satu, ini bukan hadiah, tapi ucapan yang ditulis oleh Adam kepada peminatnya (sape tu? hehe) masa majlis berbuka puasa dengan beliau 20 julai lepas.

Me: Nak mintak wish birthday..
Adam: Birthday sape?
Me: Birthday sayalah. Lambat lagi, bulan 9, tapi bila lagi nak jumpa kan..
Adam: Wohoho... (duduk & tulis)
Me: ok, tq..

Hasil karyanya..
Semoga diberkati Allah dalam hidup, amin..
Tahun lepas ahli2 V.I.P bagi wish & saya record [entri INI], tahun ni menerusi tulisan sahaja.. ;)

Btw, ada terbaca pasal tips ringan jodoh dari Ustazah Bahiyah, antaranya puasa pada hari lahir kita. Tapi sebab aku belum nak bersedia nak bertemu jodoh, so aku tak puasa la, hehehe

Akhir kata, semoga ilmu, iman dan amal kita meningkat selaras dengan usia kita, 
may Allah bless us.. amin..

6 comments:

  1. Replies
    1. alhamdulillah, dah 21. amboi adik fadh.. ;)

      Delete
  2. eceh. xmalunye dye mintak hadiah birthday. haha.=pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, amboi, masa tu beranikan diri je mintak kat dia :p

      Delete
    2. Hehe, mana gmbr baju,,moga persahabatan terjalin kekal hingga syurga:)

      Delete
    3. amin.. ada, nanti entri lain kte update :)

      Delete