Friday, October 19, 2012

Happy birthday, Mak!

17 October 2012
Happy birthday to you, Happy birthday to you,
Happy birthday to MAK,
Happy birthday to you...

This poem is dedicated to my beloved mom,
I wrote this poem when I was in Form Three
in conjunction with
writing poem contest
five years ago..

Mother
You are the lucky star in my life
Without you, I will not be there

My lovely mother
When I was down,
You were there for me,
And you always said,
Falling for the first time is not the end

My beloved mother
Thanks for all that you've done for me
I promise
I will give you a light of happiness
Until my last breath
Because I love you so much.



Hehe, masa poem writing tu Fatin dapat nombor 2 ke 3 entah.. Tak ingat..
Kena check diari balik.. Diari ada kat rumah..
Yang penting time sebut lucky star tu, buat gaya yang macam drama Silence tu.. hehe ;)

Birthday mak yg ke-53 ni jatuh pada hari rabu.
So, tak dapat nak wish sambil peluk cium mak, just tepon mak je.



Bagi Fatin, mak adalah orang yang paling banyak tahu tentang diri kita.
Mak tahu apa yang kita suka makan.
Mak tahu apa yang kita suka buat.
Mak tahu apa yang kita minat.
Mak tahu apa yang kita tak suka.
Semua mak tahu.
Sebab mak dah jaga kita dari kita lahir sampai sekarang.
Mak dah masak dengan perangai kita.

Hargailah mak kita selagi dia masih ada..

By the way, antara pesanan mak yang sering diulangi,
"Atin, kalau ada orang nak berkawan,
jangan jual mahal, nanti tak kahwin nanti."

Mak sangat risau dengan saya. Mak tak tahu saya lagi risau. #Eh
Apapun, saya faham perasaan mak.
Takpe mak, saya percaya, jodoh, rezeki semua ketentuan Allah.
:)
Lagipun saya ni muda lagi.. hehe

Cerita pasal mak, Fatin nak share satu entri blog
yang ditulis oleh my sis,
The Birth Story.
Masa Fatin baca entri, terus air mata dan air hidung mengalir laju.
Terbayang kesusahan mak melahirkan kita..

I love u so much, Mak.

Ya Allah, ampunkan dosa kedua ibu bapaku,
sayangilah mereka sebagaimana mereka menyayangi aku ketika kecil.
Kurniakan mereka kesihatan yang baik dan rezeki yang murah..
Amin.

4 comments:

  1. Replies
    1. tq nisa.. *jawab bagi pihak mak cik, hehe ;)

      Delete
  2. happy birthdy for ur mom.. semoga panjang umur dimurahkan rezki :) i'Allah...

    ReplyDelete