Thursday, March 09, 2017

Walimatul urus Aini & Din




Assalamulaikum :)


Entri ni berkurun dah sebulan dalam draf harini baru siap ;)

Bulan lepas Fatin pergi ke Pahang menghadiri wedding my ex-roommate, Aini! Masa awal2 dia bagi invitation kat whatsapp, terkejut, wah diam2 terus dapat jemputan! Then, fikir mcm mana nak pergi sebab jauh. Nasib baik ada mutual friend, Ani yang pergi jugak, boleh tumpang. Ani ni classmate Fatin masa degree dulu, sekarang dia colleague Aini. Kecik je dunia ni kan, pi mai pi mai tang tu jugak :) Mula2 ingatkan Ani drive, rupa-rupanya Ani pun tumpang bos dia. Kitorang gerak kul 8 pagi dari Gombak, sampai kat masjid dalam pukul 9.30 pagi.


Sebelum majlis sempat bergambar dengan pengantin. Cantiknya Aini! :)




Selepas habis nikah, selfie & wefie dengan pengantin.




Then, terus ke rumah pengantin untuk makan!




Actually lepas habis nikah ada jamuan kat luar masjid tapi kitorang tak makan sebab nak simpan perut hehe.. So jom makan! Sedap giler weh gulai daging salai! My favourite! :D


Lepas makan, sesi bergambar pulak kat pelamin dengan pengantin.


Sebelum tu, sempat singgah Temerloh beli gulai tempoyak ikan patin. Kata bos Ani, antara yang sedap kat Gerai Pak Usop, tapi hari ahad tutup. Jenuh bos Aini call tanya gerai mana yang bukak. Last sekali pergi ke Kancil Raja Patin.


Ramai giler weh orang kat situ, ramai rider dengan moto besar parking merata. Mesti sodap jugak ni! Tak tahu sedap ke tak, sebab Fatin tak makan gulai tempoyak ikan patin walaupun nama ikan dah nak sama dengan nama hahaha :p Fatin kalau durian makan, berulas-ulas sehingga menjilat jari, takpun kuah durian makan dengan roti or pulut, terliur weh! Balik rumah, mak panaskan & rasa, mak kata sedap! Okaylah sampai di sini sahaja. :)

Thanks for reading for entry :)

No comments:

Post a Comment