Wednesday, September 25, 2013

Adam AF & Fiza Elite bakal kahwin 26 September

Pagi2 online, timeline twitter & fb dipenuhi dengan nama Adam. 1st ternampak tweet Kak Pika, salah seorang fans Adam. Link ke berita harian online. Terkezut. Tapi haruslah gembira sebab abang long dah nak kahwin! Soalan yang sering dilontarkan oleh fans bila ada gathering dengan Adam. "Bila nak kahwin?" Adam jawab, "sedang mencari calon". Jawapan selamat je bagi kat kitorang, hahaha.. :D

Petikan dari artikel Berita Harian 23 Sept :

Klik gambar untuk besar

Details klik SINI.

Saya selaku salah seorang peminat setia Adam, dilontarkan soalan2 yang lebih kurang sama daripada family & kawan2. "Tak frust ke?"

Kenapa nak frust? Abang long nak kahwin, mestilah kita gembira untuk dia. Alhamdulillah, bertemu jodoh akhirnya.. Adam sangat bertuah mendapat bakal isteri yang baik & cantik. :)

Petikan dari Utusan Malaysia 24 Sept :

Details klik SINI.

Petikan berita harian 25 Sept :Alhamdulillah, Adam pilih jalan bercinta selepas bernikah. Bukankah itu jalan yang terbaik? :)

Seterusnya, Artikel dari murai.com.my. Astaghfirullahal 'azim, ada yang memfitnah Adam sudah bernikah di Siam. Kalian, "Sesungguhnya memfitnah itu lebih besar bahayanya daripada membunuh." (surah Al-Baqarah ayat 121)

Rasanya last jumpa beliau semasa Iftar bersama Adam di Restoran Intai2, klik SINI untuk baca tentang perkongsian Adam tentang pengalaman beliau merawat pesakit menggunakan kaedah rawatan Islam.

Akhir kata, semoga perkahwinan berjalan dengan lancar, semoga berbahagia dan kekal hingga ke jannah :)

cc: Instagram Fiza

cc: Instagram Aico Empire Group


Petikan sebahagian daripada Surah An-nur ayat 26:

"dan perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik,
dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik."


p/s: 
Harap2 Adam jemput semua fans setia anda waktu kenduri nanti, nak merasa nasi minyak jugak, hehe :)

No comments:

Post a Comment