Saturday, January 26, 2013

PUSING2 KENANGA WHOLESALE CITY (KWC)



Seperti biasa, lepas habis exam, ada sahaja plan nak melancong melencong ke mana-mana dengan classmates. Semester ni ramai classmates yang balik kampung awal, so Fatin just 'dating' dengan Mira je. Selaku anak jati Kuala Lumpur, Fatin bawak Mira pergi jalan2 sekitar KL. Sekitar la sangat, padahal KWC dengan Times Square je, hewhew..

gambar dari google sebab idokler tak nuingat nak amik gmbr KWC nye..


Fatin dah pernah pergi sekali kat KWC tahun lepas. Pergi jumpa hero2 vip, hehe..
Tapi masa tu kedai tak banyak bukak. So, nak pergi kali kedua sebab classmates ramai dah pergi sana beli jubah, handsocks dan macam2 lagi. Harga sangat berpatutan.

Kitorang bertolak dari puncak kul 9. Naik bas U90 -> U80 -> monorail sampai stesen Hang Tuah. Sampai dalam kul 11.30 pagi. Sampai terus cari kedai makan. Laparrr!

Kitorang mengkaji direktori kat situ. So, kitorang pilih restoran kat tingkat 3A. Untuk pengetahuan, food court kat tingkat 7 adalah makanan tidak halal. Restoran halal ada kat tingkat 3A. Food court makanan halal tak bukak lagi, akan dibuka akan datang kat tingkat 15.

Masuk je restoran ni, kitorang cakap, lampu samar2, romantik,
so dah tau tempat nak makan kat mana 5 tahun akan datang.. :p

muka kelaparan yang perlu disembunyikan.. :p
Kitorang pergi kat salah satu restoran kat situ. Waitress kat situ sangat peramah. Fatin order Nasi Goreng Thai dengan air cincau. Hari sebelum dah minum bandung cincau, memang penggemar cincau. ;)  Tapi cincau dia halus2 macam suun. Sedaaap! Kenyang! Alhamdulillah..


sama seperti yang tertera dalam gambar?

Nasi goreng Thai dan air cincau


Mira order Nasi Ginger Beef

Lepas habis makan, kitorang pusing satu bangunan dari tingkat 1 hingga 7. Baju banyak yang cantik, jubah pun. Jubah ada serendah RM50 sehelai. Kalau ikutkan hati memang nak beli, tapi ada 3 helai jubah kat rumah yang belum dipakai lagi.. huhu.. Mira shopping kasut & shawl, Fatin tak beli apa pun, cuci mata je, hewhew.

Btw, surau ada kat tingkat 16, tingkat atas sekali. Dah habis pusing KWC, lepas solat zuhur, ada masa lagi untuk berjalan. So, kitorang pergi Berjaya Times Square pulak memandangkan Mira nak cari hadiah untuk kawan dia.

Direktori ringkas

Sebelum keluar dari KWC, minum Strawberry Pudding Milk Tea,
tak dapat Strawberry Pudding Au Lait sebab gelas Large dah habis,
so tak boleh order..huhu
Lepas habis solat, tengok pemandangan kota raya tanah tumpah darahku Kuala Lumpur dari tingkat 16.

pelancong (kiri) dan pemandu pelancong :p

KL kita :)

Kisah di Times Square tu sambung esoklah.. :)

p/s:
Next post pasal jalan2 cari makan lagi.. 
Tolonglah berat jangan naik.. :p

2 comments:

  1. laa ingatkn gmbr shopping baju ke ape..gmbr mkn..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, jalan2 cari makan & cuci mata je..

      Delete