Friday, February 13, 2015

STRESSED vs DESSERTS




Assalamualaikum :)

Burppp, alhamdulillah..
Dah kenapa start entri dengan sendawa hahaha :p
Petang tadi supervisor (SV) kesayangan kitorang belanja anak buah mereka makan!

Untuk pengetahuan, sekarang ni kitorang tengah cuti semester.
Tapi kitorang dipaksa rela oleh SV untuk stay kat puncak alam ni, hehe..
Yup, untuk kebaikan kitorang jugak..
Sebab nanti start sem dah busy dengan klinik, patients, report, logbook, presentation, etc..

So, daripada goyang kaki, isilah masa lapang yang ada dengan sebaiknya.
Tapi SV takdelah kejam sampai tak bagi balik rumah langsung, ada masa jugak untuk kitorang berbakti kepada ibu bapa di rumah.. :)

Final Year Project atau mesra disebut FYP ni, adalah kemuncak bagi student degree.
Dahlah 6 jam kredit, wuu, seram sejuk dibuatnya..
Cari jurnal, buat literature review, cari subject, buat experiment, ditambah pulak instrument buat hal, dan macam2 dugaan lain membuatkan kita STRESS.

So, SV kitorang yang sangat memahami ni, dengan pemurahnya belanja kitorang MAKAN!
Terima kasih Mr. S, Mdm H, Mr. H dan Mr. A! :D
Sir kata ini semua untuk bagi semangat and pay the price kat kitorang yang sanggup korbankan masa cuti kat rumah buat research. :)

Lepas baca doa je, "Fatin mana Fatin, masuk dalam blog."
Gulp.
Someone requested this so here it is ;)


Menu utama Nasi Bukhari & pizza. Kalau tak silap, ni first time Fatin makan nasi bukhari. Sedap!


Ada 8 pizza beratur sepanjang meja ni actually ;)
Dan tembikai & kek as DESSERTS! Tembikai tak sempat snap, korang tau rupa dia macam mana? :P

Blueberry cheesecake :)
By the way, did you know that STRESSED is DESSERTS spelled backwards?
Okay, yang dah tau takpe, buat2 tak tahu je ye ;P
Iolls pun dah tahu lama dah, nak share jugak :)

credit to mr google

Semoga kitorang dapat siapkan FYP dan graduate dengan jayanya, amin..
Doakan kitorang :)

"Sesungguhnya sesudah kesulitan ada kemudahan"
(Surah al-insyirah ayat 5)

p/s: Dulu nak blogging segan2 je, sekarang sir dah bagi green light and support, so? ;)

2 comments:

  1. Kite culik gambar kek awk sbijik letak dlm blog kte

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, noted, nasib baik ada credit hehe ;)

      Delete