Tuesday, August 16, 2011

Dari hujung Gombak ke hujung Kelana Jaya

Semalam kerja macam biasa. Tapi Aminah tak kerja. So, Fatin pergi sorang2. Plan nak pergi awal sebab bulan puasa balik awal... Nak ambil bas pukul 8 pagi. Then, lepas salam ayah, ayah tanya pergi kerja dgn kawan biasa tu ke, Fatin pun cakaplah pergi sorang. Lepas tu, ayah offerutk hantar sampai Taman Melati.

8.15 pagi sampai Taman Melati. Kalau ikut masa, maybe sampai ofis pukul 9.00 pagi. Awalnye!
Biasa sampai nak dekat pukul 10.. :)

Jadinya, Fatin pun perlu membuang sedikit masa yang ada... Sebab takut nanti ofis tak bukak lagi or tak ramai orang yang datang lagi...

Fatin pun buang masa yang ada dengan menaiki stesen dari Taman Melati patah ke Gombak (yang dahulunya Terminal Putra) ke Kelana Jaya. Seterusnya dari Kelana Jaya ke Kerinchi...




Perjalanan mengambil masa kira-kira 1 jam...
Dapatlah menikmati pemandangan di luar LRT...
Ni 1st time sampai ke LRT Kelana Jaya walaupun tak turun...

Sampai ofis 9.20pagi... :)

p/s:
-Jangan tiru tabiat ini.
-Tabiat ini hanya boleh dilakukan oleh orang tertentu pada masa yang tertentu dengan cara tertentu atas sebab tertentu di tempat yang tertentu.. (ok, sudah-sudahlah tu nak merepek)
-Jangan suka membuang masa kerana masa itu emas.
-Fatin buat kerja sebegini rupa kerana memikirkan itulah jalan terbaik daripada berlegar-legar di sekitar luar bangunan ofis nanti.. :)

5 comments:

  1. hai fatin, nak tnye from gombak to kelana jaya lbh kurang 1 jam ye mase die kalo naik LRT putra?tq

    ReplyDelete
  2. hai fatin, nak tnye from gombak to kelana jaya lbh kurang 1 jam ye mase die kalo naik LRT putra?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ayunie, yup, lbh kurg sejam perjalanan.

      Delete
  3. Hai Fatin nak tnya fee lrt dri Gombak ke kelana jaya tu rm Bape yer?

    ReplyDelete